İçeriğe geç

Domuz Yavrusuna Ne Ad Verilir

Domuz yavrusuna ne deniyor?

Domuz yavrusunun adı Pyjamali, Potak veya Moza’dır. Domuz yavrularının bölgeden bölgeye değiştiği için üç ismi vardır ve tüm isimleri kullanmak doğrudur.

Küçük domuza ne denir?

Genç domuzlara domuz yavrusu denir.

Çocuk domuz yavrusu demek mi?

Türk lehçeleri arasında, “insan çocuğu” anlamına gelen Kind sözcüğü yalnızca Türkçe ve Kırım Türkçesinde geçer. İşaret çocuğu sözcüğünün domuzlarla hiçbir ilgisi yoktur.

Bulmacada domuz yavrusu nedir?

hortik (I) [hortuk (I)] Eşek, katır, domuz ve deve gibi hayvanların yavruları.

Potuk neyin yavrusu?

TRT Belgeseli – Köşe, halk arasında “Potuk” ya da “Dorum” olarak da bilinir, bir yaşına kadar olan deve yavruları için kullanılır.

Çoçka ne demek?

Türkçedeki “kid” sözcüğünü etimolojik olarak bir yandan Çağataycadaki “kid” (!) “domuz yavrusu”, diğer yandan yaşayan Türk dillerindeki çoçka “domuz yavrusu” sözcükleriyle birlikte gösterir (1947: 12-16).

Domuz yavrusuna ne isim verilir?

Dişilerine “beniş” (yerel olarak değişiklik göstermekle birlikte) adı verilir ve yavrularına “pyjamlı”, “moza” veya “potak” adı verilir.

Eski dilde domuz ne demek?

Domuz – Nisanyan Sözlüğü. Eski Türkçe toŋuz “domuz” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe toŋur – “kabarmak” fiilinden türemiştir.

Sutoksin nedir?

Sutoksin adı verilen bir madde içeren domuz eti, kanın kirlenmesine ve lenf iltihabına neden olabilir. Lenf iltihaplandığında, boynun etrafında domuz benzeri bir şekil oluşur. Bu hastalığa skrofula denir. İnsan sağlığı için tehlikeli olduğu için tüketilmesi yasaktır.

Yaşlı domuza ne denir?

Yaşlı adam kelimesi aslında domuzun yaşlı adamını ifade eder. Maalesef anlamını bilmediğimiz bu kelimeyi ülkemizde birçok yaşlı insana karşı kullanırız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir