İçeriğe geç

Tübi̇Tak Yarışmaları Nelerdir

TÜBİTAK yarışması nedir?

Genel amacı lise ve ortaokul öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilimler alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarına rehberlik etmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. Bu yarışma Türkiye genelinde 12 bölgede düzenlenmektedir.

TÜBİTAK ödülleri nelerdir?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2024 yılında; Bilimsel, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri olmak üzere dört kategoride ödüller verilmektedir.

TÜBİTAK yarışmalarına nasıl katılınır?

Başvurular .tr adresinden online olarak yapılır. Başvuruda bulunmak için öğrencinin ve varsa danışmanın ARBİS’e kayıtlı olması gerekir. (Bkz: Başvuru sistemi 12 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 17:30’da sona erecektir.)

TÜBİTAK hangi çalışmaları yapar?

Kuruluş Kanununun 1 inci maddesiyle değiştirilen şekliyle kuruluşun amacı; “Ülkenin kalkınma öncelikleri doğrultusunda, Türkiye’de pozitif bilimler alanında araştırma ve geliştirme faaliyetlerini geliştirmek, teşvik etmek, örgütlemek ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgiye ulaşmak ve erişimini sağlamak.”

TÜBİTAK projeleri hangileri?

YarışmalarBlockchain YarışmasıLiselerarası İnsansız Hava Araçları YarışmasıUluslararası İnsansız Hava Araçları YarışmasıLiselerarası Verimlilik Yarışması Elektrikli Araç YarışlarıUluslararası Verimlilik Yarışması Elektrikli Araç YarışlarıUluslararası Robotik YarışmasıRoboTaxi Yolcu Otonom Araç YarışmasıDaha fazla makale…

TÜBİTAK sınavını kazanınca ne oluyor?

Ulusal/uluslararası bilim olimpiyatlarında başarılı olan öğrencilere TÜBİTAK’tan madalya, başarı belgesi ve nakit ödül verilir. Ayrıca lise düzeyindeki öğrenciler ek puan ve/veya sınava girmeden üniversiteye giriş sınavına girme hakkından yararlanır (bkz. YKS Kılavuzu).

TÜBİTAK kaç puan veriyor?

Çıktı ve etki odaklı süreç yönetimi kapsamında, belirlenen kriterlere göre 1001 programında değerlendirilmek üzere gelen proje tekliflerine toplam puanın %25’ine kadar ek puan verilmektedir.

TÜBİTAK olimpiyatlarına kimler katılabilir?

➢ Bilgisayar ve Matematik alanlarında 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda başarılı olan öğrenciler arasından BİLSEM veya okul müdürlüklerince seçilen öğrenciler Bilim Olimpiyatına katılabilir. Öğrenciler için kontenjan sınırlaması yoktur. ➢ Öğrenci T.C. vatandaşı olmalıdır.

TÜBİTAK para ödülü ne kadar 2024?

Bilim Ödülü; Temel bilimler, mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında verilir. Bilim ödüllerinin sayısı belirlenen miktarda (2024 için 1.650) sekizi geçemez.

TÜBİTAK 2024 ne zaman?

Önemli konular: Başvuru dönemiAçılış tarihiBitiş tarihi *1. dönem 2 Ocak 2024 19 Ocak 20242. dönem 1 Nisan 2024 19 Nisan 20243. dönem 1 Temmuz 2024 19 Temmuz 20244. dönem 7 Ekim 2024 25 Ekim 2024

TÜBİTAK kaç para veriyor?

2210-Yurt içi yüksek lisans burs programları kapsamında desteklenen bursiyerlerimize aylık 16.500 TL tam burs verilecektir.

TÜBİTAK 2204’a kimler başvurabilir?

Yarışma, Türkiye ve KKTC’de örgün ve açık öğretim sisteminde öğrenim gören tüm lise öğrencilerine açıktır. Her öğrenci yarışmaya yalnızca bir proje ile katılabilir ve her proje en fazla üç öğrenci tarafından geliştirilebilir.

TÜBİTAK devlet mi özel mi?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye’de bilim ve teknolojiyi geliştirmek, yönlendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı ilgili kuruluşlardan biri olup özel hukuk hükümlerine tabidir.

TÜBİTAK kime bağlı?

(3) TÜBİTAK, yukarıda belirtilen bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini düzenleyen genel usul ve esasları belirlemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu ve diğer ilgili politika organlarıyla koordinasyon halinde çalışır.

TÜBİTAK neyin kısaltması?

Daha önce “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu” olan TÜBİTAK’ın adı, 7 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5376 sayılı Kanun ile “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu” olarak değiştirildi.

TÜBİTAK sınavı nedir?

Ulusal Bilim Olimpiyatları, Türkiye’de TÜBİTAK tarafından düzenlenen iki aşamadan oluşan sınavlardır. Her yıl Astronomi-Astrofizik, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Ortaokullar için Matematik ve Ortaokullar için Bilgisayarlar alanlarında Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir.

TÜBİTAK projesi ne işe yarar?

Tübitak, bilim, sanayi, kamu, girişimcilik, bilimsel faaliyetler, bilim ve toplum alanlarındaki projeleri destekler. Bu alanlar arasında bilim ve toplum, öğretmenlerin ve öğrencilerin gelişimini hedefleyen ve öğretmenlerin en çok ilgi duyduğu proje faaliyetlerini destekler.

TÜBİTAK projelerine kimler başvurabilir?

Değerlendirme süreci ıslak imzalı kopya alındıktan sonra başlayacaktır. Kimler başvurabilir? Proje yöneticileri; doktora veya eşdeğer dereceye sahip olmalı ve projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kuruluşları veya özel kuruluşlar) daimi/tam zamanlı personeli olmalıdır.

TÜBİTAK para ödülü ne kadar 2024?

Bilim Ödülü; Temel bilimler, mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında verilir. Bilim ödüllerinin sayısı belirlenen miktarda (2024 için 1.650) sekizi geçemez.

Tavsiyeli Bağlantılar: Kan Vücutta Nerede Temizlenir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir