İçeriğe geç

Islak Kek Sosu Suyla Olur Mu

Süt yoksa kek neyle ıslatılır?

Ancak, evde ne süt ne de yoğurt bulunan kek yapmak istediğimiz durumlarla sık sık karşılaşmışızdır. Bu durumlarda aslında bir kurtarıcı vardır. O da sudur. Ayrıca, laktoz intoleransı olan kişiler keklerini suyla hazırlayıp gönül rahatlığıyla yiyebilirler.

Islak kekin sosu nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencerede süt ve şekeri ısıtın. Daha sonra yağı ve kakaoyu ekleyin ve kıvamı hafifçe koyulaşana kadar karıştırın. Klasik orta boy fırın tepsim için 1 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterlidir. 1-2 yemek kaşığı yağ bu sosu tamamlar.

Çikolatalı sos suyla olur mu?

En basit ve en ucuz versiyon için çikolata ve kremayı çıkarabilirsiniz. Süt yerine su da seçebilirsiniz.

Kek suyla olur mu?

Bu hayat kurtarıcı ve çay saatlerine uygun kek tarifi su içerir! Su, kekinize yumuşak bir doku verir ve daha iyi kabarmasına yardımcı olur. Kekinizi daha doyurucu ve daha hafif bir tada sahip yapar. Ayrıca tadı dengelemek için birkaç lezzet önerimiz var.

Islak kekin sosu suyla olur mu?

Süt içermeyen nemli kek sosu yapmak için sıvı krema kullanabilirsiniz. Sıvı kremayı ısıttıktan sonra ocaktan alın, içine bitter veya sütlü çikolata ekleyin ve karıştırarak ısıtın. Daha sonra fırından çıkan kekle birleştirebilirsiniz.

Süt yerine ne kullanılır?

Öncelikle inek sütünü sevmeyen ve vegan olmayan biri için yoğurt, ayran, peynir, kefir gibi diğer süt ürünleri ilk alternatif olarak önerilebilir.

Islak kekin sosu soğuk mu olmalı sıcak mı?

Bunu yapmak için tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve iyice karıştırın. Baharatlı ve hafif koyu bir sos elde edeceksiniz. Kekinizi fırından çıkarın, hala sıcakken dilimleyin ve üzerine baharatlı sosu dökün. Bu nedenle hem kekin hem de sosun sıcak olması çok önemlidir.

Islak keki sosu ne zaman dökülür?

Sos için; süt, şeker, kakao ve yağı bir tencerede kısık ateşte kaynayana kadar pişirin (yaklaşık 10 dakika). Kek fırından çıktıktan sonra ilk 5 dakika bekleyin, kürdanla delikler açın, dilimleyin ve üzerine acı sosu dökün. Kekin ve sosun sıcak olduğundan emin olun, aksi takdirde emmeyecektir.

Kuru kek nasıl ıslatılır?

Adım. Kurutulmuş kekinizi nemli bir beze sarın, orta sıcaklıktaki fırına koyun ve bez kuruyana kadar fırında bırakın. Kekiniz fırından çıkardığınızda yumuşak olacaktır.

Çikolata sosu ile ıslak kek yapılır mı?

Kek pişerken bir tencereye süt ve çikolata sosunu koyup kızarana kadar pişiriyoruz. Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekleyip 2 su bardağı süt döküp ıslatıyoruz. Süt döktüğümüz kekin üzerine çikolata sosunu döküyoruz.

Sıvı olan sos nasıl koyulaştırılır?

Önce bağlayıcı adı verilen bir karışım yapıp ardından bu karışımı sosa ekleyerek yumurta sarısı ekleyerek sosu koyulaştırabilirsiniz. Son olarak, sosu sebze püresiyle koyulaştırabilirsiniz.

Evde kakao yoksa ne kullanılır?

Eğer evinizde kakao yoksa, bunun yerine muhallebi ile kakao keki yapabilirsiniz. Tamamen farklı bir lezzet katar ve kakao rengini alır.

Sıvı yağsız kek olur mu?

Lezzetli keklerin macerası üç yumurtayı kırıp şekerle çırpmakla başlar. Bu yolculukta kıvam için yağ veya tereyağı olmazsa olmazdır. Bu lezzetli dokunun sırrı bu malzemede gizlidir. Ama yağsız da kek olabilir ve lezzetli olur! 19 Ağustos 2019

Kek neden ıslak kalır?

Pişirme sırasında kapağı sürekli açmayın ve belirtilen sıcaklıkları aşmamaya dikkat edin. Kekinizi piştikten hemen sonra kesmeyin. Oda sıcaklığında uzun süre dinlendirin. Fırından çıkardıktan hemen sonra dinlendirmeden kesseniz bile içi çiğ ve lapa kalacaktır.

Kekin nemli olması için ne yapmalı?

Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişerken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.

Pasta keki ıslatmak için ne kullanılır?

Kekimizin alt kısmını uygun bir servis tabağına yerleştirelim ve her tarafını yarım su bardağı kahve ile ıslatalım. Üzerine kek kremasını koyalım. Şimdi muz dilimleri ve cevizleri ekleyip tekrar krema ile kaplayalım. Kalan kahve ile kekin üstünü ıslatalım ve keki bununla kaplayalım.

Yoğurtla ıslak kek olur mu?

Öncelikle uygun bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpıyoruz. Yoğurt, yağ, kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Kalıbımızı katı yağ ile yağlayıp kek hamurumuzu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.

Keke süt yerine maden suyu konur mu?

Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kek için kullandığınız maden suyu kekinizin güzelce kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. İsterseniz limon kabuğu rendesi ekleyerek limon suyu keki de yapabilirsiniz.

Kuru kek nasıl ıslatılır?

Adım. Kurutulmuş kekinizi nemli bir beze sarın, orta sıcaklıktaki fırına koyun ve bez kuruyana kadar fırında bırakın. Kekiniz fırından çıkardığınızda yumuşak olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir